Премиерът на Испания предлага решение за газа на Европа: Испания има

...
Премиерът на Испания предлага решение за газа на Европа: Испания има
Коментари Харесай

Санчес: Испания би могла да спаси Европа от зависимостта й от руски газ

Премиерът на Испания предлага решение за газа на Европа: 

Испания има потенциала да се трансформира в газов хъб за Европа и да подкрепи напъните на Европейски Съюз да се отърве от газовата си взаимозависимост от Русия. Това съобщи министър председателят Педро Санчес на конференция дружно с полския си сътрудник Матеуш Моравецки, съобщи Българска телеграфна агенция.

Испания е подготвена да усили доставките по линия на солидарността, сподели Санчес и добави, че през юни към 20 на 100 от получения от страната полутечен природен газ са били ре-експортирани към други страни членки на Европейски Съюз.

Преди дни Испания разгласи, че може да форсира оптимално доставките към страните от Европейския съюз. През последните пет години страната е изнасяла приблизително 2 терават часа (TWh) на месец, а в този момент твърди, че може да доближи и до 6,7 TWh месечно посредством към този момент построените газопроводи.

Позицията на Испания е, че от август тази година до март идната може да достави 5,6 милиарда кубически метра газ. Мадрид може да достави съвсем 13% от нужния газ за Европейски Съюз. Тя разполага с общо шест дейни завода за регазификация, които съставляват една трета от потенциала в целия Европейски Съюз и 44% от общностния капацитет за предпазване на полутечен природен газ.

Наскоро и седми цех, който бе показан като основен за износа за европейските сътрудници, получи позволение за започване на работа. Обсъжда се и опцията за увеличение на потенциала на газопроводите с Франция. В ход е и построяването на нов подводен газопровод до Италия, който ще бъде с потенциал от 30 милиарда куб. метра годишно.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР